5 اصل در طراحی داخلی مغازه

کنترل مشتریان در مغازه

هنگام کار بر روی طراحی داخلی یک مغازه تنها یک هدف اصلی در ذهن هر طراح وجود دارد. این هدف جذب حداکثر تعداد مشتری و تحت تاثیر قرار دادن آنها در حدی است که آنها راضی به پرداخت پول خود جهت خرید کالایی از آن مغازه باشند.
سبک های مختلفی در طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاه وجود دارد ولی هنگامی که می خواهید مغازه ای رابه گونه ای طراحی نمایید که قادر به جذب مشتری باشد 5 اصل مهم ذیل را باید رعایت نمایید.

1- نمایش چشم نواز و جذاب محصولات

اصول طراحی مغازه

 

یکی از نکات مهم در طراحی داخلی فروشگاه، طراحی ورودی فروشگاه است. چرا؟ چون مشتریان بصورت ناگهانی داخل مغازه شما ظاهر نمیشوند و همه آنها از نقطه شروع که ورودی مغازه است شروع به حرکت به سمت داخل مغازه میکنند و همانجاست که تصمیم میگیرند که آیا این مغازه ارزش وارد شدن به آن را دارد یا نه.

این جایی است که قدرت تجارت بصری “Power of Visual Merchandising” نمایان میشود. زیرا آنچه که در ناخودآگاه قضاوت مشتریان تاثیر میگذارد طراحی ورودی فروشگاه شما و از همه مهمتر محصولاتی است که در ویترین مغازه به نمایش گذاشته اید. . با نمایش محصولات مناسب در مقابل فروشگاه خود ، زمانی که مشتریان بالقوه در مقابل مغازه شما می ایستند تا آنها را ببینید، احتمال بیشتری دارد که وارد مغازه شما شوند. چون به آنها این حس را منتقل مینمایید که آنچه را که به آن نیاز دارند را در داخل میفروشید.

حال ، مشکل این است که شما چگونه تصمیم بگیرید که چه محصولی را به نمایش بگذارید! شما باید با ترتیب و نحوه نمایش محصولات خود قادر نقل یک داستان و انتقال یک پیام به مشتریان بالقوه خود باشید. با انجام این کار به درستی، مشتریان بالقوه به فروشگاه شما در مقایسه با سایر فروشگاه هایی که محصولاتی هم نوع محولات شما میفروشند علاقه بیشتری نشان خواهندد داد.
2- از هر 5 حس استفاده کنید
به عنوان انسان ما از تمام حواس پنجگانه جهت درک شرایط اطراف خود استفاده میکنیم.
بنابراین برای اینکه آسانتر قادر به جذب مشتری باشید، محصولات و طراحی داخلی مغاده شما باید برای تمام حواس پنجگانه مشتریان تاثیر گذار و جذاب باشد.

البته بسته به نوع کسب و کار، شما قادر به استفاده از یک یا دو حواس نخواهید بود اما نکته این است، باید جاذبه طراحی داخلی مغازه خود را تا حد امکان به حداکثر برسانید تا مردم آسانتر به سمت فروشگاه شما جذب شوند.
در ذیل نمونه هایی از چگونگی استفاده از 5 حس مشتری را عنوان نموده ایم:

بینایی: این ساده ترین حس جهت تحت تاثیر قراردادن انسانها است. راه های متعددی برای جذب مشتریان با استفاده از این حس وجود دارد، از استفاده از رنگ ها و تغییر شدت نور در مغازه خود گرفته تا چیدمان مناسبی از محصولات درداخل فروشگاه . هنگامی که این کار به درستی انجام شود، شما حتی میتوانید تنظیم نمایید که تمرکز مشتری برای چه مدتی بر روی چه محصولاتی باشد.

شنوایی: راه های متعدد برای تحت تاثیر قرار دادن این حس وجود دارد. مکالمه انسانها، موسیقی پس زمینه، حتی صدای اطراف شما می توانید درک شما را تحت تاثیر قرار دهد. به عنوان مثال، افراد جوان به فروشگاه هایی که در حال پخش موسیقی شاد هستند تمایل بیشتری نشان میدهند، در حالی که افراد مسن ترعموما تمایل به فروشگاه هایی دارند که در حال پخش یک موسیقی آرامش بخش و یا کلاسیک میباشند.

لامسه:زمانی که شما در حال انجام طراحی داخلی هستید حس لامسه یک عنصر بسیار حائز اهمیت است. مردم تمایل بیشتر به خرید چیزی دارند که امکان امتحان کردن آنرا داشته باشند. به عنوان مثال، 2 فروشگاه موبایل را در نظر بگیرید که یکی از آنها به مشتری اجازه امتحان گوشی ها را در چارچوب مستئل امنیتی میدهد در حالیکه در فروشگاه دیگری دست زدن به موبایل ها ممنوع است و مشتریان تنها میتوانند نگاه کنند. شما تمایل دارید از کدامیک از این فروشگاه ها خرید کنید؟ عموما مردم اولین فروشگاه را انتخاب خواهند کرد. به همین دلیل است حس لامسه یک عامل بسیارمهم در طراحی داخلی یک فروشگاه میباشد.

بویایی: چه باور کنید و چه نکنید شاخه علمی ای به عنوان “بازاریابی عطر و رایحه” وجود دارد که در زمینه آن مطالعات گسترده ای صورت گرفته و برند هایی مثل سونی و سامسونگ آن را به نفع فروش خود به کار بسته اند. به دلیل اینکه بو سریعا به آن قسمت از سیستم مغزی ما راه می یابد که احساسات و حافظه را تحت کنترل دارد، دو عامل بسیارمهمی که در انتخابهای ما نقش ایفا میکند.

چشایی: این حس عمدتا در بخش مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. هنگامی که شما به مردم فرصت چشیدن یک نمونه از محصولاتتان را میدهید، آنها به مراتب تمایل بیشتری به خرید آنها پیدا میکنند. به همین دلیل است که معمولا در فروشگاه های مواد غذایی، یک بخش به نمونه های رایگان جهت تست کردن اختصاص داده شده است.

3- مدیریت محصولات:

اصول طراحی مغازه

برای اینکه فروشگاهتان خوب به نظر بیاید باید داخل آنرا تمیزومرتب نگه دارید. این موضوع به ویژه برای مغازه های کوچک اهمیت بالایی دارد چون به دلیل کوچکی فضا سریعا به هم میریزد. ساده ترین راه برای جلوگیری از این معضل مدیریت محصولات و دکوراسیون است. یکی از معروفترین أصول خرده فروشی تکه کلام ” خرده فروشی یعنی جزئیات” است. بنابر این جهت مدیریت کلیه محصولاتتان در حد رضایت بخش، باید به تمامی جزئیات دقت نمایید.

به دلیل کمبود جا و یا بی حوصلگی محصولاتتان را بدون برنامه ریزی جانمایی نکنید بلکه آنها را به گونه ای بچینید که در کنار هم خوب به نظر برسد و برای این کار وقت بگذارید. از این طریق جای بیشتری در فروشگاه شما باز خواهد شد و مجبور نخواهید بود که محصولاتتان را بیش از حد نزدیک به هم قرار دهید.

برای جلب توجه مشتریانتان به کالاهای خاص، میتوانید آنها را بصورت عمودی طبقه بندی نمایید. برای انجام این کار کالاهایی را که میخواهید توسط مشتری دیده شوند را در سطح چشم آنها قرار دهید. مشتریان به کالاهایی که در سطح چشم آنها قرار دارد بیشتر از کالاهایی که بالاتر و یا پایینتر از سطح دیدشان قرار دارد توجه مینمایند.

4- مشتریانتان را کنترل نمایید:

کنترل مشتریان در مغازه

بهترین راه برای اینکه مشتریان بیشتر کالاهای شما را تا حد امکان بررسی نمایند، در نظر گرفتن یک مسیرحرکت هنگام طراحی دکوراسیون داخلی فروشگاهتان است. معمولا این مسیروابسته به ابعاد مغازه و محصولاتی است که در آن فروخته میشود . اولین چیزی که هنگام طراحی مسیر در داخل فروشگاه باید در نظر داشته باشید این است که این مسیر را در خلاف جهت عقربه های ساعت در نظر بگیرید. چرا؟ بنا بر بررسی های انجام شده در زمینه رفتار مشتریان در داخل فروشگاه مشخص گردیده است که 90% از مشتریان پس از ورود به مغازه به سمت راست خود حرکت میکنند. پس کاری که باید انجام دهید این است که از این عادت مشتریان استفاده نموده شرایطی را فراهم نمایید که آنها به راه رفتن در فروشگاه شما ادامه داده کالاهای بیشتری را بررسی نمایند. هر چه تعداد کالایی که به مشتریان نمایش میدهید بیشتر باشد احتمال اینکهه او یکی از آنها را خریداری نماید بیشتر خواهد بود.
همچنین با ایجاد یک مسیر دراطراف فروشگاه، شما قادر به کنترل جریان حرکت مشتری خواهید شد. علاوه بر این، اگر این کار را به درستی انجام دهید، شما می توانید توجه آنها را به محصولی که می خواهید جلب نمایید، آنها را به یک بخش خاص از فروشگاه خود هدایت نمایید، و بسیاری کارهای دیگر. به خاطر داشته باشید که اگر شما می خواهید از مسیر جهت هدایت آنها به بخش مشخصی استفاده نمایید، بهتر است عنصری چشم نواز و جذاب را در انتهای مسیر به نمایش بگذارید تا مشتریان بصورت ناخودآگاه به سمت آن جذب شوند.

اکثر فروشگاه ها با استفاده از یک مسیر دایره ای مشتریان را ازسمت راست به انتهای فروشگاه و از آنجا به جلو هدایت مینمایند. بعضی ها حتی کار را ساده تر کرده و در کفسازی مسیر مورد نظر، از مصالحی با ظاهر و یا بافتی متفاوت تر از سایر جاها استفاده مینمایند. همیشه به یاد داشته باشیم که پاهای انسان دنباله رو چشمان اوست.

5- رضایت مشتریانتان را جلب نمایید

جلب رضایت مشتریان

زمانیکه میخواهید برای هر یک از مشاغل، طراحی داخلی انجام دهید مسلما مهمترین نکته جلب رضایت مشتریان است. لزومی نمیبینم تا توضیح دهم که چرا جلب رضایت تک تک مشتریان تا این اندازه حائز اهمیت است. ولی نیاز داریم که بدانبم چگونه باید این کار را انجام دهیم. بنابراین، به برخی از نکاتی که باید توجه داشته باشید اشاره مینماییم:

محل استقرار کالاها:

– هنگامی که کالاهایتان را جانمایی مینمایید، برای هر یک ازدسته بندی علامت یا نامی بگذارید. نوشتن نام هر دسته بندی موجب میشود مشتریان به آسانی کالاهای مورد نیاز خود را پیدا کنند و شما خواهید توانست نظارت بهتری بر روی عادات مشتریانتان داشته باشید. زیر نظر داشته باشید که چه کالاهایی طرفداران بیشتری دارند و کدام کالاها کمتر فروخته میشوند. سپس شما می توانید سفارش کالاهای بعدی خود را با توجه به نتیجه بررسی هایتان تغییر داده و منافعتان را به حداکثربرسانید. مشتریان نیز إحساس خواهند نمود که در مقایسه با مغازه هایی که برای دسته بندی هایشان نام گذاری ندارند، کالاهای مورد نیازشان را به راحتتر می یابند و لذا زمانیکه بهواهد خرید جدیدی انجام دهند مغازه شما را انتخاب خواهند نمود.

جریان تردد را مسدود ننمایید:

– فروشگاه شما باید امکان تردد بدون مانع را فراهم نماید و فضای کافی برای چند نفر، بصورت هم زمان و بدون برخورد با یکدیگر را داشته باشد. راهروهای شما باید عرض مناسب جهت عبور حداقل دو نفر بدون تماس با یکدیگر را داشته باشد.

قسمتهایی را برای استراحت در نظر بگیرید:

مردم اغلب بصورت گروهی به خرید میروند . در یک گروه، ممکن است همه نیاز به خرید کالاهای مشابه نداشته باشند. گاهی أوقات زمانیکه که آنها وترد مغتزه ای میشوند بعضی از آنها خریدی ندارند و فقط باید منتظر بقیه بمانند. در این شرایط اگر قسمتی برای استراحت درنظر گرفته شده باشد یا حداقل تعدادی صندلی ببینند آنها میتوانند آنجا نشسته و کمی استراحت کنند. امکان دارد در زاویه دیدشان کالایی نظرشان را جلب نماید و از آن دیدن نموده و آنرا خریداری نمایند. اگر مغتزه شما جایی برای استراحت نداشته باشد آنها به بیرون از مغازه خواهند رفت و شما امکان جذب یک مشتری جدید را از دست خواهید داد. نتیجتا در نظر گرفتن مکانی برای استراحت و یا حداقل تعدادی صندلی بسیار ضروری است.

نورپردازی را تنظیم نمایید:

به نورپردازی مغازه خود توجه کنید. نورپردازی که شده است ای که در مورد آن خوب فکر شده و خوب جانمایی شده است توجه ها را به مغازه شما، ویترین شما و محصولات شما جلب مینماید و محصولات شما را زیباتر از آنچه که هست جلوه میدهد. مطمئن شوید که نور را به میزان مناسب تنظیم نموده اید و همه جای مغازه شما، حتی کنج ها از نور کافی برخوردارند ولی مراقب باشید، تامین نور بیش از حد اثری منفی خواهد داشت. فراموش نکنید که از نور پردازی پایین به بالا uplight و از بالا به پایین downlight بصورت ترکیبی استفاده کنید. زمانیکه از این ترکیب نورپردازی استفاده مینمایید محیط روشن تر به نظر آمده و إحساس راحتی بیشتری به خریداران منتقل خواهد نمود.

نتیجه گیری

طراحی داخلی برای مغازه یک فرایند بی پایان است. هر شخص سلیقه خاصی دارد بنابراین هیچ الگوی ثابتی برای طراحی داخلی این فضاها وجود ندارد.تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که هنگام طراحی نمودن فضای داخلی مغازه به این اصول ذکر شده پایبند بمانید و بعد رفتار خریداران را تحت نظر داشته باشید تا عادات خرید آنها را بهتر بشناسید و در نهایت فروش بهتری داشته باشید.

https://retailshopdesign.com.sg/blog/

One thought on “5 اصل در طراحی داخلی مغازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!